Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subscribe RSS

 Tammikuun Osittainen Auringon Pimennys Kauriissa 2019
05.01.2019 21:25 | Emelia

Vuoden 2019 ensimmäinen pimennys on kohta täällä.

Kalenterivuoden 2019 ensimmäinen pimennys on edessä ensi yönä. Tällä kertaa kyseessä on Uuden Kuun aikaan tapahtuva osittainen Auringon Pimennys. Pimennys tapahtuu keskellä yötä, 03:28 meidän aikaamme, joten luonnollisestikaan tätä pimennystä emme voi nähdä, mutta todennäköisesti se aistitaan kyllä globaalisti.

Pimennys tapahtuu tällä kertaa 15° Kaurista 25’, josta löytyvät siis molemmat Valot. Tämä on Alasolmun (Dragon’s Tail) pimennys ja pimennyksen aikaan Alasolmu on pysähtyneenä Kauriin 26° 43’. Vaikka kyseessä on jälleen Uusi Kuu, joka edustaa jonkin uuden alkua ja aloitusten aikaa, tarjoaa samaan aikaan myös Alasolmun pimennys mahdollisuuden päättää jotain aiemmin aloitettua, joka on voinut vaatia runsaasti aikaa ja panostusta jo pidemmän aikaa. Positiivisesti kysymys voi olla epäitsekkäästä toiminnasta tai myötätunnon osoittamisesta, mutta negatiivisesti voidaan kokea juuri niitä ikäviä asioita, joista kaikki pimennykset ovat tunnettuja.

Valot sijoittuvat vahvojen tekijöiden Pluton ja Saturnuksen väliin. Pluto on nyt 20° 45’ ja junnannut Kauriissa jo kymmenisen vuotta mullistaen ja myllertäen pohjamutia melkoisesti. Saturnus tuli Kauriiseen vuoden 2017 lopulla ja on nyt 11° 58’ ja kulkee omaa tahtiaan Pluton perässä. Sen jälkeen, kun Solmutkin vaihtoivat merkkiä ja liikkuvat nyt Rapu/ Kauris akselilla, saavat pimennyksetkin edellä mainittujen hitaiden taivaankappaleiden vaikutuksen.

Kauriissa tapahtuvat pimennykset ovat maamerkkien pimennyksiä, ja Kaurista hallitsee Saturnus. Tällä kertaa myös pimennyksen kartalle tulee Nousuksi Skorpioni, joka korostaa kuitenkin jälleen Pluton vaikutusta. Pimennykset maamerkeissä ilmenevät usein teollisuuden, talouselämän, organisaatioiden, virkamiesten ja valtion työntekijöiden, maanomistajien ja erilaisten päättäjien alueilla. Saturnuksella on tapana rajoittaa, säilyttää, kouluttaa, estää ja antaa itsekuria.

Usein maamerkkien pimennyksiin on yhdistetty lama ja/ tai taloudelliset taantumat ja ongelmat, häiriöt kaupan ja maatalouden alueella, kuivuus, niukkuus, kadot, maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset, sekä lumivyöryt. Näistä on myös tällä viikolla uutisoitu monelta taholta.

Monenlaiset mullistukset voivat olla edessä tulevien viikkojen aikana ja vielä kauemminkin, kun pimennyksen kohta edelleen hehkuu. Kuitenkin myllerrykseen tuonee Saturnus jonkin verran rauhaa ja tasapainoa ylittäessään kuukauden kuluttua pimennyksen kohdan.

Oikein antoisaa pimennysten aikaa kaikille!!


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
|
 Tervetuloa vuosi 2019!!
31.12.2018 16:17 | Emelia

Tervetuloa 2019!!

 

Edessä on jälleen kalenterivuoden vaihdos, siirrymme vuodesta 2018 vuoden 2019 puolelle jälleen keskellä talvea, pimeydessä ja ennusteiden mukaan jopa myrskyisessä kelissä.

Astrologiassa kalenterivuosia ei oikeastaan noteerata, astrologinen vuosihan alkaa Oinas ingressistä maaliskuussa ja seuraa vuodenaikojen kulkua. Tästäkin on tietenkin myös astrologian harjoittajien keskuudessa erilaisia näkemyksiä…

Astrologisesti vuoden vaihtuessa elämme Kauriin aikaa ja olemme jo jonkin aikaa pyrkineet suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti ajattelemaan asioista. On hieman hassua, että siirrymme iloittelevasta ja liioittelevasta Jousimiehestä (jolla on tapana myös ylensyödä) kurinalaisen ja ankaran Kauriin aikaan jo ennen joulua ja jouluruokien mässäilyä. Toisaalta juuri Kauris laittaa meidät katsomaan tulevaisuuteen tekemään päämäärätietoisia suunnitelmia ja päätöksiä tulevaisuutemme valintojen suhteen, kun kalenterivuosi vaihtuu.

Meidän vuosi 2019 syntyy 1.1.2019 00.00 meidän aikaamme. Tuon hetken transiittikartta on uuden vuoden syntymäkartta, transiittikartta tuolle hetkelle.

Luonnollisesti, koska kyseessä on keskiyö, on kysymys yökartasta ja tällä kartalla suurin osa taivaankappaleista on painottunut kartan alapuolelle. Henkilökohtaiselle alueelle. Kartta on taivaankappaleittensa puolesta kulho, jonka johtaja on Kuu 11° Skorpionia. Aurinko on 10°Kaurista yhtymässä Saturnukseen 11° ja sekstiilissä Kuuhun. Velvollisuudet ja vastuu korostuvat, kun liikettä muodostava Kuu on noin vahvasti Kauriista hallinnassa, omat tarpeet ja velvollisuudet toisia kohtaan toimivat rakentavasti.

Kartan Askendentti on Vaa’an 03° joka myös lisää sosiaalisuutta ja diplomatiaa. Tr. Venus tällä kulkee tällä hetkellä Skorpionin lopussa 23°, ja on sieltä kolmiossa Deskendentin tuntumassa Kalojen viimeisellä asteella olevaan Marsiin. Tämä luonee hyviä yhteyksiä ihmisten välille, hyvässä hengessä. Kaloissa Mars on ollut ehkä hieman ponneton ja väsynyt.

Tällä(kin) kartalla on runsaasti kuormitusta tietyillä asteilla, joten omalla kohdalla voi olla herkkyyttä transiiteille, jos omia tekijöitä on asteilla, joilta löytyy paljon tekijöitä myös taivaalta.

Erityisesti on huomio viime aikoina kohdistunut retroUranukseen, joka on kohtapuoliin vihdoin jättämässä Oinaan merkin taakseen. Sen myötä ilmapiiriin on tulossa jälleen muutos. Viikon kuluttua sunnuntaina voidaan jo ehkä katsoa Uranuksen kääntävän suuntansa jälleen eteenpäin, kohti Härkää.

Allekirjoittaneella tr. Uranus on Oinaasta viime viikot ollut kvinkunssissa Neptunukseen Skorpionissa ja paine purkautui lopulta nyt aivan vuoden viimepäiville flunssaksi. Tästä(kään) syystä ei tänä vuonna saada tämän kattavampaa esitystä vuodesta 2019.

Jos olo kohenee tästä nopeastikin, katsellaan loppuviikosta, voidaan tarkastella loppuviikosta vuoden 2019 tärkeitä ajankohtia ja teemoja.

Kaikille oikein toiveikasta vuodenvaihdetta ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2019!!


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Kurkistus Jupiter paluisiin ja jaksoihin
25.11.2018 19:59 | Emelia

Jupiterin Paluista ja kierroksista

Jupiterin paluut ovat ehkä yksi vähiten huomiota saaneista paluista, vaikka tuo 12 vuoden kierros liittyykin vahvasti henkiseen kasvuun, erilaisiin näkökulmiin niin maailmaan, asioihin kuin ajatteluun, materialistisesti niin ylä- kuin alamäkiin, sekä sosiaalisiin suhteisiimme, ja yhteiskunnalliseen ja sosiaaliseen tiedostamiseemmekin.

Jupiterin alueita ovat henkiset ja hengelliset maailmankatsomukset, vakaumukset ja kokemukset niin positiivisesti kuin negatiivisestikin laajentaen, avartaen ja kasvattaen.

Vaikka tässä ja nyt 12 vuoden ajanjakso saattaa olla vaikea hahmottaa ja käsittää, nämä jaksot piirtyvät selkeästi tarkasteltaessa elämää lapsuudesta lähtien.

  • Ensimmäinen Jupiterin paluu 12 vuoden iässä on lapsuuden päätös ja sen jälkeen siirrytään murrosikään ja alkaa kasvu aikuisuuteen, aletaan hankkia kokemuksia aikuiseksi kasvamiseksi

  • Toinen paluu n. 24 vuoden kieppeillä merkitsee yleensä identiteetin muodostumisen aikaa, astrologisesti Askendentin vaikutus alkaa aktivoitua, valmistutaan ammatteihin tai oma ala mahdollisesti alkaa löytyä, nuoruuden ihmissuhteet muuttuvat vakavammiksi ja halutaan vakiintua, ehkä perustaa perhe ja myös oma suhde vanhempiin muuttuu myös seuraavien 12 vuoden aikana

  • Seuraava paluu n. 34 vuotiaana merkitsee useille ruuhkavuosia, viimeistään tässä vaiheessa perustetaan perhe jos ei jo aiemmin, sosiaaliset suhteet muuttuvat erilaisiksi (perhekeskeisiksi) jne.

Näin elämänpolkua hahmotellen voidaan elämä jakaa 12 vuoden periodeihin ikävaiheiden mukaan.

Jupiterin paluissa tulkinnan perustekniikka on sama kuin muissakin paluissa, joten keskeisiä tekijöitä ovat Jupiterin sijainti kartalla, aspektit ja kartan Askendentti. Myös Jupiterin paluissa Askendentti kertoo energian suuntautumisesta ja tavasta/ luonteesta, jolla Jupiter toimii, sekä millaisia asioita/ ihmisisä Jupiter elämään tuo.

Kartan hallitsija, Askendentin merkin hallitsijan myönteiset aspektit tukevat henkistä kasvua ja laajentumista tai menestystä. Haastavat aspektit varoittavat riskeistä edustamiensa asioiden ja ihmisten suhteen. Askendentin merkkiä vastaava elämänalue eli huone kertoo mistä ollaan kiinnostuneita ja halutaan lisää tietoa. Mikäli Jupiter tekee paluullaan (ja/tai jaksoillaan) uudelleen kontakteja taivaankappaleisiin, joihin sillä on aspekti radixilla, ohjaa syntymäkartan aspekti toimintaa ja sen lopputulosta.

Koska Jupiterin paluu periodilla tapahtuu paljon, sen trendien hahmottamiseksi se kannattaakin jakaa pienempiin palasiin, eli 12 jaksoon, jotka nekin kertovat oman versionsa asioista ja tapahtumista periodilla.

Jupiterin jaksot (Jupiter series) lasketaan alkaviksi Jupiterin paluusta ja kestävät n. 12 kuukautta kerrallaan. Ensimmäinen jakso alkaa paluusta ja tuo periodi aktivoi Jupiter paluun teemat. Jos siis syntymäkartalla Jupiter on 01° Skorpionia (kuten allekirjoittaneella), tehdään uusi jaksokartta Jupiterin siirtyessä aina seuraavassa merkissä samalle asteelle (01° Jousimiestä, 01° Kaurista, 01° Vesimiestä jne.)

Allekirjoittaneella oli edellinen Jupiterin Paluu noin vuosi sitten 18.10.2017, jolloin omalla kohdallani alkoi uusi 12 vuoden kierros. Oman karttani Askendentti on Jousimiehessä, joten Jupiter on radixini hallitsija, tehden aspekteja molempiin Valoihini, sekä mm. Pallakseen, Hygeiaan, Astraeaan ja Solmuihin.

Kartan Askendentti on Neitsyessä, parin asteen päässä Auringostani, ja Jupiter on 3. Huoneessa yhtymässä Merkuriukseen (Aurinkoni hallitsijaan), joten Askendentin hallitsijan ja Jupiterin aspektit ovat yhteiset muualle kartalla. Jupiter on myös väljästi yhtymässä merkkirajan ylitse Aurinkoon Vaa’assa ja oppositiossa Pallakseen.

Jupiterin hallitsemat alueet ovat 3. Huone, ja sen oppositiossa 9. Huone ja Jousimiehen merkki. Jousimiehessä Saturnus oli tuolloin melko tarkasti radixin Askendentillani. Jupiter paluun Mc/Ic Akseli on tarkasti vastakkainen radixin Mc/Ic Akselin kanssa. 9. Huoneessa Uranus viittaa erilaisiin ajattelutapoihin ja malleihin.

Kiinnostuksen kohteet periodilla 2017-2029 ovat siis henkilökohtaisia ja todennäköisesti myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä.

Jupiterin paluun pilkkominen 12 pienempään jaksoon todennäköisesti helpottaa kunkin vuoden henkisen kasvun ymmärtämistä ja hahmottamista 12 vuoden aikajanalla.

Ensimmäinen jakso alkaa siis paluusta ja kestää noin 12 kuukautta. Allekirjoittaneella toinen jakso alkoi, kun Jupiter tuli 15.11.2018 Jousimieheen 01° 36’.

Jaksot kestävät sen aikaa, kun Jupiter kulkee 30 astetta eteenpäin seuraavaan merkkiin, sisältäen myös mahdolliset Jupiterin peruutukset.

Jokaiselle jaksolle tehdään oma karttansa, jolla on omat Akselit ja huoneet, taivaankappaleiden sijainnit, aspektit ja kuviot, jotka selventävät kuluvan periodin trendejä.

Tätä karttaa tarkastellaan suhteessa alkuperäiseen Jupiterin paluun karttaan, erityisesti katsoen mihin huoneeseen ja elämänalueelle jakson Askendentti sijoittuu. Tämä kertoo huomion kohteena ja meneillään olevista asioista.

Kartan Askendentti on tällä kertaa Leijonassa, jota hallitsee Aurinko, sijoittuen Jupiterin paluu -kartan 12. Huoneeseen. Jupiter on tällä jaksolla 5. Huoneessa, myös taas väljästi yhtymässä Aurinkoon yli merkki ja huone rajan. Tällä jaksolla Jupiter on myös neliössä Kuun ja Marsin yhtymään Vesimiehessä. Tällä jaksolla Jupiter toistaa myös syntymäkartan aspektit Solmuihin.

Jupiterin alueita ovat 5. Huone, 9. Huone ja Jousimiehen merkki. Jousimiehen merkki jää 5. Huoneen sisälle, ”komeroon”, aivan kuten Jupiterin paluu kartallakin se oli 4. Huoneen sisällä. 5. Huoneen kärki sijoittuu radixin Neptunukselleni, ja on väljästi yhtymässä radixin Keskitaivaalleni (Mc) ja samalla myös yhtymässä Jupiter Paluun Ic:lle.

Tämän jakson Askendentti viittaa ulkonäöllisiin ja itseilmaisullisiin asioihin. Allekirjoittanut oli jo ensimmäisellä jaksolla kiinnittänyt erityisesti huomiota hyvinvointiin ja terveyteen liittyviin asioihin, sekä jakson loppupuolella käynyt leikkausoperaatiossa, jonka myötä painoni on pudonnut ja pystyn jälleen liikkuvampaan elämään.

Tällä jaksolla Chiron on 9. Huoneessa, joka saattaa viitata muutoksen tarpeeseen ajattelutavoissa ja tottumuksissa ja kolmiossa Jupiteriin. Uuden jakson alkaessa allekirjoittanut alkoikin kiinnittää huomiota omaan liikkumiseen, jaksamiseen ja lepoon, joten hankin älyrannekkeen, jonka avulla voin tarkkailla paitsi päivittäisiä askeleitani, myös unen määrää ja laatua.

Tavallisesti ainakin yksi jaksoista muistuttaa Akselien puolesta varsinaista Jupiterin paluuta, ja tuolloin saadaan eniten irti koko periodin Jupiterin potentiaalista. Myös Jupiterin transiitit niin alkuperäiselle paluulleen, kuin myös jakson kartalle, toimivat tehokkaasti ajan laadun indikaattoreina.

Todennäköistä on myös, että koko periodilla Jupiter peruuttaa jossain vaiheessa ja se voi sitten osua myös oman Jupiter jakson aikaan, tällöin voidaan saada useampiakin jaksoja tietyssä merkissä. Näistä, kuten myös muidenkin peruuttavien taivaankappaleiden kohdalla, aina kukin kartta on toiminnassa ja voimassa aina seuraavan jakson alkuun asti (direct-retro-direct).

Tässä siis pienoinen katsaus Jupiterin paluuseen ja sen jaksoihin. Jos kiinnostuit aiheesta enemmän, on myös Jupiterin paluista tulossa tulkintaan materiaalipaketti, jota voi myöhemmin tilata s-postin kautta. Kannattaa seurailla kotisivujani ja Facebook-sivuni ilmoittelua.

Oikein antoisaa Jupiterin sosiaalista ja juhlavaa aikaa!!


 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Muutosten keskellä...
05.11.2018 21:26 | Emelia

Keskellä muutoksia…

Seuraavat päivät ja viikot elämme mielenkiintoisia aikoja, kun edessä on useampiakin muutoksia ja vaihdoksia, jotka voivat vaikuttaa hyvinkin vahvasti elämän laatuun ja tunnelmiin.

Tällä viikolla 45 saamme kolme erilaista muutosta elämään.

Ensimmäisenä vaihtavat Solmut merkkiä huomenna 6.11.2018 alkuillasta meidän aikaamme. Solmujen akseli siirtyy vaikuttamaan Rapu-Kauris merkkeihin pariksi vuodeksi. Yläsolmu liikkuu Ravussa aina toukokuun alkuun 2020, ja Alasolmu puolestaan Kauriissa. Tuntumaa tuleviin tunnelmiin voi koettaa hakea lähimenneisyydestä, sillä edellisen kerran Solmut olivat näissä merkeissä 10.4.2000 – 13.10.2001. Tällä kertaa vaihdoksessa osallisina olevat merkit ovat sen verran erilaisia, että tunnelman muutoksen todennäköisesti tulee huomaamaan. Tämän linkin takaa löytyy lisää juttua aiheesta.

Toinen huomisen 6.11.2018 merkinvaihtaja on peruuttava Uranus joka palaa jälleen Härästä Oinaaseen vähän myöhemmin illalla meidän aikaamme. Uranus on kamalan hidas taivaankappale ja suhteessa nopeammin Auringon ympäri pyörivään Maahan, se peruuttelee pitkiä aikoja ja meistä voi tuntua, että todella usein. Viime aikoina on usein esiin nostettu, että Uranus oli Oinaassa myös 1928- 1934, jolloin monet yhteiskunnissa esiintyneet myllerrykset on yhdistetty myös tähän meidän aikaamme. Viime vuosina Uranus on käynyt Oinaassa jo useamman kerran, ensimmäisen kerran Uranus viihtyi Oinaassa toukokuun lopusta elokuun alkuun 2010, jolloin se jälleen peruutti takaisin Kaloihin. Maaliskuun puolivälistä 2011 aina toukokuun puoliväliin 2018 asti Uranus kulki jälleen Oinaassa, ehtien sen jälkeen jo Härkään. Ja nyt se tekee jälleen paluun Oinaaseen 2019 maaliskuun alussa. Oinaassa Uranus aktiivisesti ja aloitteellisesti purkaa ja ravistelee vallitsevia olosuhteita, sekä rakenteita. Täytyy myöntää, että tämä Uranuksen edestakainen liike näiden kahden merkin välillä on ollut hyvin haastavaa, koska kysymyksessä on energioiltaan näin erilaiset merkit.

Kolmas merkinvaihtaja onkin sitten taivaankappaleiden jättiläinen Jupiter, joka torstaina iltapäivällä siirtyy noin vuodeksi Jousimieheen, omaan merkkiinsä. Myös Jupiterin kohdalla voi saada tulevaan näkökulmaa tarkastelemalla mitä omalla kohdalla tapahtui, kun Jupiter kulki Jousimiehessä marraskuun 2006 lopulta aina 2007 joulukuun puoliväliin. Tämäkin siirtymä todennäköisesti tuo reilusti tunnelman muutoksen ilmapiiriin, sillä omassa merkissään Jousimiehessä Jupiter toimii luonnollisessa ympäristössään. Jupiter Jousimiehessä korostaa pohdiskelevuutta, filosofioita, koulutusta, uskontoja ja vieraita kulttuureita / kaukomaita.

Merkurius on jo kulkenut muutaman viikon verran oman tulevan retronsa varjoalueella ja lähtee peruuttelemaan aamuyöllä 17.11.2018 Jousimiehen 13° ja peruuttelee Skorpionin 27° asteeseen ja joulukuun 49. viikon lopulle asti.

Venus on peruuttanut lokakuun alusta ja Skorpionin 10° asteesta ja peruuttaa vielä muutaman asteen aina Vaa’an 25° ja 16.11.2018 puolille päivin asti. Sitten se lähtee hitaasti kulkemaan jälleen eteenpäin.

Myös Mars puikahtaa Vesimiehestä Kaloihin 16.11.2018 hetki puolenyön jälkeen. Saman aikainen Jupiterin ja Marsin välinen neliö, voi johtaa holtittomuuteen tai ylilyönteihin. Kaloissa Mars ei ehkä ole omimmillaan, mutta lisää intuitiivisuutta, alitajunnasta voi nousta esiin tukahdutettuja tunteita, eikä itsensä ja omien näkökulmien puolustaminen ole välttämättä kaikkein helpointa.

Ja tietenkin pikkujoulukausi alkaa viimeistään, kun Aurinko siirtyy iloittelevaan Jousimieheen 22.11.2018. Juhlakauden aikaan Jousimiehessä pyörivät yhdessä Aurinko, Jupiter ja Merkurius, lukuun ottamatta joulukuun alkua, jolloin Merkurius käväisee Skorpionin lopussa.

Oikein mielenkiintoisia muutoksen aikoja kaikille!!


( Päivitetty: 05.11.2018 22:03 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Transiittien vaiheet (paluu-)kartoilla
20.10.2018 10:12 | Emelia

Transiittien vaiheet (paluu-)kartoilla

Tällä kertaa kirjoituksen aihe on sellainen, josta ei ole kovin paljon kirjoitettu, eli transiittien vaiheet ja näkökulma paluukartalle. Usein ihmetystä aiheuttaa elämässä tapahtuvat asiat ja esiin nousevat teemat, joille ei tunnu löytyvän selitystä transiiteista syntymäkartalle tai edistetyille kartoille (proge). Kuitenkin jokaisella taivaankappaleella on myös oma toimintakenttänsä, jolla ilmennetään sen luonnetta ja energioita, eli paluukartat. Taivaankappaleen liike oman paluunsa ympäri nostaa esiin erilaisia energioita ja tapahtumia liittyen kyseisiin tekijöihin ja teemoihin.

Olen muokannut ja työstänyt tiiviitä taivaankappaleiden paluukarttojen materiaalipaketteja (Merkurius, Venus, Mars) edullisesti tarjolle n. 1€/ sivu hintaan. Materiaalipaketit tilattavissa s-postitse emelia.emelia@gmail.com. Tarkemmat esittelyt tulevat myöhemmin FBsivuilleni ja kotisivuilleni.

Tämä kirjoitus on vapaasti kopioitavissa ja hyödynnettävissä omaan käyttöön, mutta luonnollisesti toivon, ettei materiaalia kopioida ja lainailla julkiseen käyttöön aivan sellaisenaan.

Astrologiset syklit (Paluu-) kartoilla

Taivaankappaleen katsotaan tekevän paluun, kun se on kiertänyt 360 asteen kierroksen kartan ympäri käyden jokaisessa merkissä ja jokaisen merkin asteessa, ja se palaa takaisin sille asteelle, jolla se oli syntymän hetkellä. Tämä transiittikierros voidaan jakaa vaiheisiin, joista tunnetuimmat ovat Kuun kierroksensa aikana läpikäymät erilaiset vaiheet 28 vuorokauden aikana.

Astrologisesti syklit eli kierrokset voidaan jakaa 8. vaiheeseen; Uusi, Kasvava, Ensimmäinen Neljännes, Kupera, Täysi, Vähenevä, Viimeinen Neljännes ja Balsaminen -kaikki termit tuttuja Kuun vaiheista. Nämä vaiheet vastaavat samalla myös normaalin transiittikierroksen aspekteja. Ne sopivat kaikkiin kierroksiin, olipa kyse kahden taivaankappaleen välisestä transiittiaspektista, transiitista radixille, taivaankappaleen transiitista taivaalla, progressioista tai taivaankappaleen transiitista suhteessa omaan sijaintiinsa tai Paluulle.

Lähtökohtana on, että nopeammin liikkuvan tai ylipäänsä liikkuvan taivaankappaleen liikettä tulkitaan suhteessa hitaampaan tai paluu -kartan kyseessä ollessa ”paikoillaan” olevaan taivaankappaleeseen.

Liike eli transiitti alkaa yleensä lähtökohtaisesti yhtymästä tai jos tarkastellaan vaikkapa taivaankappaleen liikettä omaan syntymäkartan asemaan, paluusta.

Kaavioissa liike on kuvattu vastapäivään astrologisten merkkien suuntaisesti ja tarkastelussa alkupisteenä yhtymä/ paluu.

Uusi vaihe 0°-45°

Uusi vaihe alkaa yhtymästä (0°) aina vaikuttaen puolineliöön (45°, Semi-Square). Tällöin aloitetaan asioita, suunnitellaan ja aletaan toteuttaa. Suunnittelun ja aloitusten vaihe on lähempänä yhtymää ja paluun alkua. Tämä on spontaania, impulsiivista ja innostavaa aikaa.

Pienemmistä aspekteista myös semisekstiili (30°) muutospiste polariteettien välisen tasapainon välillä, ja desiili (36°) henkilökohtaisen harmonian ja päättäväisyyttä kohta sisältyvät tähän vaiheeseen.

Kasvava vaihe 45°-90°

Kasvava vaihe on puolineliöstä (45° Semi-Square) aina kasvavaan neliöön (90°). Toiminnan, aktiivisuuden ja tekemisen ensimmäinen vaihe, jolloin vanha kierros (edellinen paluu) on lopullisesti jäänyt taakse ja uusi kierros on todellakin käynnissä.

Auringon Paluu-kartoilla tämä vastaa paluun jälkeistä 3 kuukautta, tässä vaiheessa on aiempi, mennyt jätetty taakse, ja edellisen paluukartan teemat joko selvitetty tai menettävät merkityksensä. Kasvavaan vaiheeseen sisältyy sekstiilin (60°) kasvun ja edistymisen vaihe, sekä kvintiilin (72°) henkilökohtainen luovuus ja muutos.

Ensimmäinen neljännes 90°-135°

Ensimmäinen neljännes alkaa neliöstä (90°) ja jatkuu kasvavaan puolitoistaneliöön (135° sesquisquare). Tämä on testin paikka, ja edessä voi olla ensimmäinen haaste tai kriisi liittyen tekemisiin ja tapahtuneeseen kasvuun ja mahdollisuuksiin.  Nyt voidaan tarttua asioihin voimallisemmin ja raivata mahdollisia esteitä. Tässä vaiheessa on myös ensimmäisen kasvavan kolmion (120°) aikaan paineita voidaan purkaa ja asiat etenevät jouhevasti jälleen.

Kupera vaihe 135°-180°

Kupera vaihe alkaa kasvavasta puolitoistaneliöstä (135°) ja jatkuu aina oppositioon (180°). Tämä on vaihe, jolloin opiskellaan, tutkitaan, analysoidaan ja tarkastellaan mitä on saatu aikaiseksi, tullut tehtyä ja millaisessa ympäristössä toimitaan. Arvioidaan ollaanko menossa oikeaan suuntaan.

Kasvava puolitoistaneliö (135° gibbous sesquiquadrate) sisältää toiminnan tarpeen, joka purkaa paineita, aloittaa tämän vaiheen jatkuen kasvavaan bi-kvintiiliin (144°), jolloin voidaan saavuttaa luovempia oivalluksia ja jatkuu kvinkunssiin (150°) jolloin täytyy tehdä uudelleen säätöjä tai parhaassa tapauksessa tilanne nähdään henkisestä näkökulmasta.

Nämä kaikki siis matkalla yhtymästä, eli Paluusta, kohti oppositiota eli avautuvina aspekteina, etääntyen yhtymästä.

Täysi vaihe 180°-225°

Oppositio edustaa täyttä vaihetta (vrt. Täysikuu. 180°), jolloin taivaankappale on vastapäätä lähtökohtaansa tai toista tekijää. Tämä on transiittikierroksen lakipiste, jonka jälkeen lähtöpisteestä alkanut kasvava etäisyys vaihtuu väheneväksi ja takaisin alkupistettä lähestyväksi.

Täysi vaihe on oppositiosta (180°) vähenevään puolitoistaneliöön (225° disseminating sesquiquadrate). Täyden vaiheen aikaan asiat ovat valaistuneet ja ne voidaan nähdä selkeimmin ja asiat ja tarpeet, jotka alkoivat Uudessa vaiheessa, ovat saavuttaneet täysimmän potentiaalinsa. Viimeistään nyt on aika alkaa toteuttaa aiempia suunnitelmia tai aloitettuja asioita/ tarpeita konkreettisella ja tietoisella tasolla, jotta ideat saavat muodon ja ne toteutetaan.

Vähenevän kvinkunssin aikaan (210°) on vielä mahdollista hienosäätää asioita ja muuttaa tarvittaessa suuntaa, kuin myös tarkastella asioita vielä uudesta näkökulmasta vähenevän bi-kvintiiliin aikaan (216°).

Vähenevä vaihe 225°-270°

Vähenevä vaihe vähenevästä puolitoistaneliöstä (225° sesquisquare) vähenevään neliöön (270°). Tässä vaiheessa aletaan jakaa toisille mitä on opittu ja kehitetty. Vähenevä puolitoistaneliö on toinen kohta, jolloin täytyy purkaa painetta, ja sen jälkeen voidaan siirtyä jälleen helpompaan ja harmonisempaan vaiheeseen vähenevässä kolmiossa (240°).

Kasvavan ja vähenevän neliön eroavaisuus tulee tässä esille, kun kasvavassa vaiheessa on tarve toimia ja tehdä jotain ja vähenevän aikaan voidaan jo jakaa kokemuksia ja oppeja toisille.

Viimeinen neljännes 270°-315°

Viimeinen neljännes alkaa vähenevästä neliöstä (270°) ja päättyy vähenevään puolineliöön (315°). Tässä vaiheessa, näiden neliöiden kanssa kohdataan viimeiset mahdolliset isot jännitteet, haasteet ja kriisit. Teot, toimet, oppimisen paikat ja ulkoisesti näkyvä kasvu ovat luoneet jo uuden muutoksen tarpeen ja aletaan katsella jo kohti tulevaisuutta. Tässä vaiheessa ollaan jo niin pitkällä kuluvaa kierrosta, että asioita täytyy alkaa tarkastella tulevaisuutta silmällä pitäen.  On koettu ja muututtu paljon. Auringon Paluulla tämä viimeinen neliö erottuu aktivoimalla seuraavan paluukartan teemoja yleensä noin 3 kk. ennen Auringon paluuta syntymäkartan asteelleen.

Vähenevä kvintiili (288°) tuo uusia luovia ideoita ja ajatuksia, ja vähenevä sekstiili (300°) mahdollisuuden pohjustaa jo seuraavan kierroksen teemoja.

Balsaminen vaihe 315°-360/0°

Balsaminen vaihe tapahtuu vähenevästä/ balsamisesta puolineliöstä (315° balsamic semisquare) uuteen yhtymään tai paluuseen (360°/0°). Tässä vaiheessa yhdistellään, lopetetaan ja päätellään asioita ja tapahtumia, sekä aletaan suuntautua kohti uuden kierroksen ajatuksia ja suunnitelmia. Tässä vaiheessa on jälleen haasteiden, jännitteiden ja kriisien paikka, jolloin on jätettävä vanhaa taakse ja aloitettava uutta.

Balsamisessa desiilissä (324°) voidaan nähdä vilaukselta kuinka vanha ja uusi kierros yhdistyvät ja balsamisessa semisekstiilissä (330°) koetaan paine näiden kahden yhdistämiseen ja tasapainottamiseen.

Tässä hyvin tiivistetysti ja yksinkertaistaen transiittiliikkeen merkitys suhteessa aspekteihin. On helppoa huomata, että esimerkiksi balsamisen semisekstiilin sisältömekitys on erilainen suhteessa kasvavan vaiheen semisekstiiliin, kun matkalla on koettu, omaksuttu ja opittu paljon erilaisia asioita.

Toivottavasti tästä on hyötyä ja apua jatkossa transiittien tulkintaan.

Lähteitä:

https://therealastrology.com/information/transits-and-progressions/285-planetary-phases-and-mars-returns.html#

http://schoolofevolutionaryastrology.com/forum/index.php?topic=360.0  

http://schoolofevolutionaryastrology.com/forum/index.php?topic=648.0

 

 

 


( Päivitetty: 20.10.2018 10:41 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2020 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com