Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Astropohdintoja -blogi

272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Subscribe RSS

 Hei, me peruutellaan!!!
28.03.2017 17:08 | Emelia

Hei, me peruutellaan taas!!

Olettekin varmaan huomanneet, että näin peruutusten aikaan tulee enemmän katseltua taaksepäin ja muisteltua asioita. Usein Merkuriuksen peruutusten aikaan on helppoa tavata vanhoja ystäviä tai koulukavereita, usein vuosien ja jopa kymmenien vuosien takaa.

Itse huomasin tässä palaavani erinäisistä syistä vanhojen bloggausteni pariin vähän väliä.. ja niin nytkin.

Olen aiemminkin kirjoittanut ajanjaksoista jolloin on taivaalla ollut useampiakin peruutuksia samanaikaisesti. Esimerkiksi keväällä 2012 ja kesällä 2013 nyt ainakin. 

Nyt kun maaliskuu on vaihtumassa huhtikuuksi ja kevät todellakin etenee, on myös edessä useamman samanaikaisen peruutuksen rypäs.

Jupiter on peruutellut jo helmikuun alusta ja Jousimiehen 28 asteesta 08' ja peruuttelee vielä pitkälle kohti kesää, aina 13 asteeseen Vaakaa 13' ja kesäkuun ensimmäiselle kokonaiselle viikolle asti.

Kaikki te, joilla on omilla syntymäkartoillanne Jupiter noilla asteilla tulette saamaan useammat Jupiterin paluut tänä vuonna. Lopullisesti Jupiter pääsee pois peruutustensa varjoalueelta syyskuun alkupuolella 2017.

Jupiter tarjoaa aina mahdollisuuksia kasvuun ja laajentumiseen, sekä Venuksen lailla etuja, palveluksia, lahjoja ja sosiaalisia tapahtumia, ja kulkiessaan taaksepäin Vaa’assa se korostaa näitä asioita entisestään.

Venuskin peruuttelee tällä hetkellä ja aloitti takaperoisen kulkunsa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oinaan 13 asteesta 09’.  Venus liittyy samoihin asioihin kuin Jupiter eli etuihin, palveluksiin, lahjoihin ja sosiaalisiin tapahtumiin, ja peruutellessaan nostaa näitä asioita korostuneesti esiin. Venuksen peruutus on jo loppupuolellaan, ja se pysähtyy jo parin viikon päästä, huhtikuun toisen kokonaisen viikon lopulla kääntyäkseen jälleen eteenpäin Oinaan 26 asteesta 57’. Peruutuksensa varjoalueelta Venus pääsee pois toukokuun loppupuolella.

Näiden kahden retrot ovat todennäköisesti nostaneet viime aikoina mediassa esiin esimerkiksi erilaisten yritysten johtajien palkkauksia ja muita etuja.


Myös ajannäyttäjä ja hidastelija Saturnus on kääntämässä suuntaansa pikkuhiljaa takaperoiseksi. Saturnus kulkee jo nyt tällä hetkellä T O D E L L A hitaasti Jousimiehen 27 asteessa 43’ ja lähtee peruuttelemaan ensi viikon puolivälissä Jousimiehen 27 asteesta 48’. Saturnuksen peruuttelut kestävät kesän yli ja se suoristaa suuntaansa elokuun lopulla Jousimiehen 21 asteesta 11’. Tämän vuoden peruutuksensa varjoalueelta Saturnus pääsee pois kuitenkin kohtuullisen nopeasti, eli jo joulukuun alussa.

Esimerkiksi allekirjoittaneelle Saturnuksen peruutus sijoittuu Askendentin tuntumaan (Asc 24 astetta Jousimies) ja saanpa vielä pysähtyneen Saturnuksen seuraavalle Auringon Paluullenikin.

Saturnus liittyy aina vastuuseen, velvollisuuksiin ja viranomaisiin – ja sen peruutukset tavallisesti alleviivaavat näitä teemoja entisestään. Saturnus myös hidastaa kulkua, pakottaa kiinnittämään huomiota asioihin jopa pysähdyttäen tai uuvuttaen matkalla. Ei siis varmaan ihmekään, että välillä väsyttää vaikka kuinka nukkuisi.


Ja sitten on tietenkin Merkuriuksen peruutus huhtikuun toiselta viikolta alkaen, Härän 4 asteesta 48’ aina toukokuun alkuun ja Oinaan 24 asteeseen 33’ asti.

Tällä hetkellä kun tätä kirjoitan on tr. Merkurius Oinaan 27 asteessa ja siten yhtymässä Uranukseen 23 astetta Oinas ja kolmiossa Saturnukseen. Ja peruutuksensa ansiosta nämä kontaktit toistuvat vielä kevään aikana. Huhtikuun lopussa Merkurius on jälleen peruutuksensa aikana kolmiossa Saturnukseen sekä yhtymässä Venukseen ja Uranukseen.

Merkuriuksen peruutuksista yleensä varoitellaan, mutta asioita harkitsemalla ja rauhallisesti niihin suhtautumalla useimmin selviydytään aika hyvin. Kannattaa kuitenkin seurailla sen verran näitä retroja tarkemmin, jos peruutuksen asteet (24-04) osuvat oman Merkuriuksen asteille, koska silloin peruuttaessaan se tekee myös kontaktia omalle paluukartalleen.

Myös muut oman kartan tekijät merkkien ensimmäisillä ja viimeisillä asteilla kannattaa nyt ottaa tarkastelun alle.

Tämä tässä erikseen mainittuna koska syyskesän puolella Merkurius peruuttaa jälleen ja silloin asteet ovat 28 Leijonaa – 11 Neitsyttä ja merkkien alku- ja loppuasteet aktivoituvat peruutuksen myötä jälleen. Tässä on aivan varmasti meille jonkinlainen viilaamisen ja höyläämisen viesti, jota kannattaa kuunnella.


Viimeisenä huhtikuun peruuttelijana lähtee takaperoisesti kulkemaan Pluto huhtikuun kolmannen viikon lopulla Kauriin 19 asteesta 24’. Tällä hetkellä Pluto on 19 asteessa 15’ Kauriissa, eli aivan peruutuksensa varjoalueen tuntumassa. Pluto peruuttelee jälleen kesän yli ja suoristaa kulkunsa syyskuun lopussa Kauriin 16 asteessa 51’.

Johtuen etäisyydestään Maasta ja Auringosta, näyttää Pluto täältä katsoen peruuttelevan usein ja pitkään. Pluto peruuttaa vuosittain n. 5 kuukauden ajan. Eikä sen retro ei siis ole mitenkään epätavallinen, vaan hyvin monilta Pluto löytyy peruuttavana syntymäkartaltakin.

Pluto symboloi perintöjä, muodonmuutoksia, kuolemaa ja jälleen syntymää ja uusiutumista, joten sen peruutukset voivat kiinnittää huomion historiaan, menneisyyteen, muistoihin, aiempiin kokemuksiin ja todellakin jopa edellisiin elämiin.

Hitaat ja ulommat taivaankappaleet liikkuvat hitaasti, ja kuten tuossa jo aiemmin tulikin todettua aika usein johtuen etäisyydestä ja Maan liikkeestä suhteessa Aurinkoon. Tästä syystä niiden peruutukset eivät välttämättä aiheuta nopeita ja välittömiä tapahtumia elämässä, tai aiheuta näkyviä muutoksia, kuten nopeiden kulkijoitten (Merkurius, Venus ja Mars). Silti niiden hidas junnaus tuntuu kyllä, ja erityisesti peruutusten aikana tapahtuvat merkkien vaihdokset ja merkkirajojen ylitykset voivat muuttaa ilmapiiriä huimasti, jos kysymyksessä ovat laaduiltaan ja luonteiltaan hyvinkin erilaiset merkit.

Kaikille oikein antoisaa kevään odotusta ja mielenkiintoisia retroja!


( Päivitetty: 28.03.2017 19:26 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Oinas Ingressi, Kevätpäiväntasaus ja Astrologinen Uusivuosi 2017!
20.03.2017 16:55 | Emelia

Oinas Ingressi 2017!!

Tänään on Oinas Ingressi, jolloin Aurinko ylittää jälleen senaattorin ja siirtyy paistamaan enemmän pohjoisen puolelle. Tämä on samalla siis myös kevään ensimmäinen päivä, kevätpäiväntasaus.

Oinas on astrologisesti ensinmäinen merkki, joten Auringon siirtymä Oinaaseen on samalla uuden kierroksen alku. Astrologinen uusivuosi alkaa tästä.

Astrologisesti vuodenkierto on keskeisiä perusteita, joka jakaantuu neljään osaan. Kaksi tasausta ja kaksi seisausta. Kalenterivuoden vaihteeseen sijoittuvan Talvipäivänseisauksen aikaan meillä on usein tapana tarkastella kulunutta vuotta taaksepäin, katsoa tulevaisuuteen ja tehdä uudenvuodenlupauksia.

Nyt tuosta on kulunut jo kolme kuukautta, ensimmäinen neljännes, joten voisi olla hyvä myös tarkastaa suuntaa ja ovatko lupaukset pitäneet.

Ja vaikkei niitä lupauksia olisikaan tullut tehtyä, on näin uuden neljänneksen kynnyksellä hyvä tuokio katsahtaa oman elämän suuntaan, tavoitteisiin ja kurssiin.

Usein astrologiasta nousee esiin karma, valinnat, elämänsuunta, synkronismi ja tahdonvapaus. Transiittien kohdalla onkin usein kyse juuri elämän erilaisista valinnoista, odotuksista ja toteutumisesta tai toteuttamatta jättämisestä. Erityisesti kovat ja haasteelliset, jnnitteiset transiittiaspektit tuottavat energiaa, joka voi aiheuttaa elämässä myrskyjä ja näin erityisesti jos muutoksia kovasti vastustetaan.

Miltä on kalenterivuoden 2017 alku tuntunut?

Onko ollut tasaisen rauhallista vai myrskyisää? Millaiset teemat vaikuttavat tällä hetkellä elämässä ja miten asioiden sujumiseen voisi vaikuttaa? Onko unelmia tai tavoitteita, joita haluaisit saada eteenpäin? Miten?

Näitä kaikkia voi miettiä tänään ja vaikkapa laittaa ylös paperille. Laittaa paperi talteen ja palata uudelleen näihin asioihin kolmen kuukauden kuluttua – Kesäpäivänseisauksen aikaan.

Oikein antoisaa ensimmäistä kevätpäivää, Kevätpäiväntasausta ja Astrologista Uuttavuotta! 


( Päivitetty: 20.03.2017 17:11 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)
|
 Rengasmainen Auringon Pimennys 26.2.2017 Kaloissa
26.02.2017 17:04 | Emelia

Rengasmainen Auringon Pimennys Kaloissa

Meillä oli tänään tämän kalenterivuoden toinen pimennys – ja tällä kertaa kyseessä on osittainen, rengasmainen Auringon pimentyminen Kaloissa.

Pimennys tapahtuu meidän aikaa kello 16:58, mutta vaikka aurinko silloin laskikin vasta 17.31 Jyväskylän korkeudella, tämä pimennys oli nähtävillä Afrikan eteläisissä osissa ja etelä- Amerikassa

Tämä on siis Uuden Kuun rengasmainen pimennys, jolloin Kuu purjehtii Auringon ja Maan välistä estäen auringonvalon osittain ja jättäen Auringosta koronan, eli "Ring of Fire" näkyviin.

Kaloissa pimennykset ovat vaimeita ja hiljaisia, mutta voivat olla samalla myös toiminnaltaan sattumanvaraisia, Neptunukselle luontaisesti. Pimennyksessä Aurinko ja Kuu ovat molemmat 08 astetta 12’ Kaloissa ja samalla myös Neptunuksen dekanadissa. Vaikutukset tulevat todennäköisesti henkiselle tasolle ja ovat enemmän tai vähemmän mystisiä. Tämän pimennykset teemat voivat ilmentyä ja avautua vasta pidemmän ajan kuluttua, jos silloinkaan.

Tällä hetkellä vielä Solmujen linja löytyy aivan Kalat/ Neitsyt merkkien alusta ja tämä pimennys on Alasolmun eli Dragons Tail pimennys. Samaan aikaan, kun Uusikuu aloittaa jotain uutta, on myös jostain luovuttava ja jotain jätettävä taakse. Nämä teemat liittyvät myös Kaloihin eläinradan viimeisenä merkkinä. Alasolmu jää Jyväskylän korkeudella 6. Huoneen puolelle, mikä viittaa tarpeeseen nähdä asioissa henkisempi puoli ja oma oleminen osana isompaa kokonaisuutta ja Universumia, arkisen ja käytännöllisen sijaan.

Kalat viimeisenä vesimerkkinä (Ravun ja Skorpionin jälkeen) sekä koko eläinradan viimeisenä merkkinä ilmentää sitoutumista, sitomista ja vankeutta, sielun ja ruumiin välistä rimpuilua, sekä kuolemanjälkeistä elämää. Kaloihin on liitetty myös henkisyys, hyväntekeväisyys ja sairaalat (synnytys/ toipilas).

Kalojen hallitsija Neptunus hallitsee merta ja merenkulkijoita, näkijöitä ja ennustajia, mystikoita, taiteilijoita (tanssijat, näyttelijät), päihteitä (lääkkeet, huumeet, alkoholi), öljyä, kemikaaleja ja nesteitä. Neptunus, ja samalla myös Kalat, liuentaa, sumentaa ja hämärtää.

Mahdollisesti lääkkeitä valmistavat yritykset tai lääkkeiden valmistukseen liittyvät henkilöt voivat huomata Kalat pimennyksen vaikutukset työelämässään.

Vesimerkkien pimennykset voivat lisätä kuolleisuutta ihmisten keskuudessa, levottomuuksia, petoksia tai kavalluksia, ongelmia liittyen lääkkeisiin, erittäin runsaita sateita, hyökyaaltoja, onnettomuuksia merillä tai katastrofeja liittyen kaloihin, meren eläimiin tai rantojen tuntumassa elävien eläinten keskuudessa.

Tämän viikonlopun yksi uutisista on tamperelaisen kunnallispoliitikon erottaminen puolueestaan matkalaskuissa olleiden epäselvyyksien vuoksi. Sopii hyvin tämän pimennyksen teemoihin.

Auringon pimennyksessä ei oikeastaan olekaan kysymys pimentymisestä, vaan nimenomaan Kuun vahvasta valaistumisesta ja paljastamisesta. Tätäkin pimennystä tulisi tulkita yhdessä edellisen Leijona pimennyksen teemojen kanssa.

Osallisina pimennyksessä ovat Mars, Jupiter, Uranus ja Neptunus, sekä pienemmistä murikoista Juno ja Ceres.

Allekirjoittaneelle tämän tekstin kirjoittaminen on ollut hyvin työlästä. Tekniikka ei ole ollut puolella, ohjelmaa on saanut käynnistellä jne. Omalla kohdallani pimennys osuukin progressiivisen Kuun (10 astetta Kaloja) tuntumaan, orbia vain 2 astetta. Ja vaikuttaa siltä, että erityisesti Kalat ovat olleet nyt keskeisesti edustettuina kontakteissani viime päivinä. Progressiivisen kartan Ihmissuhde Akseli (Asc Härkä/Desc Skorpioni) on sekstiilissä/kolmiossa pimennykseen ja progen Merkurius/Uranus yhtymä Vaa’assa kvinkunssissa pimennykseen. Hieman on ollut haastavaa kyllä…

Kaikkien kartoilla erityisen herkistyneeksi kohdaksi voidaan katsoa merkkien ensimmäiset 10 astetta, sillä tuolta alueelta löytyy kaikkein eniten tekijöitä kartalta. Pimennyksissä yleensä käytetään melko tarkkaa orbia ja yhtymät toimivat voimakkaimmin.

Tässä vielä Ring of Fire.

Johnny Cash viettäisi tänään 85 vuotispäiviään, jos eläisi...

Oikein antoisaa pimennyksen aikaa kaikille!!


( Päivitetty: 20.03.2017 17:10 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Täysikuu ja Kuunpimennys Leijonassa 11.2.2017
10.02.2017 23:29 | Emelia

Täysikuu ja Kuunpimennys 11.2.2017 Leijonassa

Aamuyöllä 11.2.2017 on terävänä sekä täysikuu että kalenterivuoden 2017 ensimmäinen Kuunpimennys.

Kuu pimentyy 22 Leijonaa 28’, meidän aikaamme 02:32.

Pimennys on puolivarjopimennys, jota on paljain silmin vaikea havaita, mutta näkyvillä hyvien kelien myötä jo puolenyön jälkeen 0:32.

Amerikan alkuperäiskansat kutsuvat tätä kuuta lumikuuksi, ja lumenvalkoisena kuu tällä hetkellä loistaakin.


Kuu on herkkä heijastaja, joka edustaa päivittäisiä tunteita ja vaihteluita liikkuessaan ja muodostaessaan kontakteja, sekä kohdatessaan toisia taivaankappaleita taivaalla.

Mielialojen vaihtelut ja muutokset liittyvät Kuun liikkeisiin, ja sitä kautta myös suosio/ epäsuosio ja massojen mielipiteiden muutokset.

Maailmantilanteen kannalta tämä pimennys on mielenkiintoinen, sillä Leijonaan liittyvät tahto, toiminta ja luovuus. Leijona on kartalla toinen tulimerkeistä (Oinaan jälkeen) ja edustaa tahtoa ja hallitsijoita. Leijonaa hallitsee valoista kirkkain, Aurinko, joka edustaa elinvoimaa, voimaa, ylpeyttä, minää/ egoa, tahtoa ja käskemistä. Nämä pimennykset nostavat valokeilaan valtioiden johtajia, vallankäyttäjiä, sekä heidän mahdollisia kuolemiaan tai asemansa murtumista.

Pimennyksessä Kuu on siis 22 astetta Leijonaa 28’ ja Aurinko on sitä vastapäätä Vesimiehessä, kun Maa kulkee Valojen välistä.

Kuu toimii sisäisellä henkilökohtaisella tasolla, heijastellen Auringon julkisen ja näkyvän valon asioita. Kuunpimennys ei siten varsinaisesti pimennä, vaan ohituksen jälkeen sen sijaan paljastaa toisen puolen asioita.

Leijonassa tapahtuvat Kuunpimennykset toimivat tukien luovuutta ja itseilmaisua, sekä tunteellisuutta. Pimennykset tapahtuvat tavallisesti pareittain joko opposition (180 astetta) tai kvinkunssin (150 astetta) kautta. Tämä pimennys on siten 26.2.2017 Kalat Auringonpimennyksen pari (kvinkunssi) ja edustaa näin vastakkainasettelua ja jännitteitä.

Kalat ja Leijona eivät toimi kovin hyvin yhteen ja samansuuntaisesti, vaan Kaloilla on taipumus vesittää Leijonan innostusta. Kalat sen sijaan voi hyötyä Leijonan elinvoimaisuudesta.

Yleisesti Aurinkoa, Leijonan hallitsija, luonnehditaan positiiviseksi ja myönteiseksi.

Leijonille, Nousuleijonille tai henkilöille, joiden kartoilla on vahva Leijona/ Aurinko painotus, nämä pimennykset voivat olla hyvin merkityksellisiä henkilökohtaisesti.

Samoin me, joilla on tekijöitä omalla kartalla 22 asteessa, missä tahansa merkissä todennäköisesti saamme osamme.

Erityisesti tietysti kaikki, joilla on tekijöistä 18-28 asteissa Leijonassa, Vesimiehessä, Skorpionissa tai Härässä. Nämä merkit sijoittuvat yhtymään, oppositioon ja neliöihin pimennykseen.

Pimennykseen kohdistuvia pehmeämpiä kulmiakaan ei kannata jättää huomiotta. Tr. Saturnus kulkee tällä hetkellä Jousimiehen 25 asteessa ja tekee siten kulmat pimennykselle, Kuulle kolmion ja sekstiilin Aurinkoon. Samat aspektit kohdistuvat myös tr. Uranukseen (21 astetta Oinasta), joka on kolmiossa tr. Saturnukseen. Myös Jupiter liittyy tähän kuvioon mukaan Vaa’an 23 asteesta, ollen Uranukseen oppositiossa ja sekstiilissä Saturnukseen.

Lisäksi pimennyksen kartan Asc/Dc Akseli on neliössä Valoihin.

Myös Mars voi lisätä oman lusikkansa muodostaen puolitoistaneliön Kuuhun ja puolineliön Aurinkoon Oinaan 10 asteesta.

Omat vaikutuksensa voivat olla myös Chironin ja Vestan semisekstiileillä ja kvinkunsseilla Valoihin. 

Tällä kertaa hieman karsitumpi kartta, jotta kartan keskeiset tekijät ja asteet ovat näkyvillä selkeämmin. Kartalla näkyy vahva painotus 18-28 asteissa, joten nuo kartan loppupuolen asteet ovat painottuneita ja herkistyneitä.

Mikäli omalta syntymäkartalta löytyy tekijöitä noilta asteilta, on tämä pimennys voinut tuntua jo hyvin persoonallisella, jopa fyysiselläkin tasolla.


Allekirjoittaneella on omalla kartalla Asc 24 Jousimies, MC 21 astetta Skorpioni, Mars 25 Leijonaa, Vtx 23 Leijonaa, Saturnus 22 Härkää, IC 21 Härkää ja Neptunus 28 Skorpionia.

Pimennyksen tiivistyvä energia yhdistettynä tr. Saturnuksen liikkeisiin (Jousimiehen 25 asteessa) on saanut allekirjoittaneen kokemaan aivan järjetöntä väsymystä (tr. Saturnus yhtymä Asc ja kolmio Mars, kvinkunssi Ic/ radix Saturnus, sekstiili Neptunus) ja näkemään vilkkaita unia.


Syntymäkartan lisäksi em. asteet voivat aktivoitua myös muilla kartoilla, kuten Auringon ja Kuun Paluilla, progressioilla, Aurinkokaarilla…. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina taustalla vaikuttaa syntymäkartta ja sen tekijät.

Kaiken kaikkiaan tulimerkit ovat toiminnallisia ja innostavia. Pimennykset tulimerkeissä voivat tuoda muassaan sensaatioita tai erimielisyyksiä, kuumuutta/ hellettä, kuivuutta, tulipaloja, armeijoiden liikehtimisiä, tunnettujen henkilöiden vangitsemisia tai kuolemia, uskonnollisia kiistoja tai hävitystä märehtijöiden (hirvet, naudat, vuohet, lampaat, kirahvit jne.) parissa.

Pelkästään viime päivien uutisia seurailemalla on edellä kuvattuja asioita voinut jo nähdä. Australiassa on ollut kuumaa ja hellettä, ja nyt odotettavissa rankkasateita ja myrskyjä…Britannian ulkoministeri (syntynyt New Yorkissa brittivanhemmille) Boris Johnson on luopunut Yhdysvaltojen kansalaisuudestaan, tai ainakin luovuttanut passinsa…Yli 2000 uhanalaista Saiga antilooppia on kuollut Mongoliassa…. Trumpin jutuista nyt puhumatta...

Tavallisesti nämä pimennysten aiheuttamat paineet purkautuvat pimennyksen jälkeen ja energialataukset laimenevat pikkuhiljaa, joten huominen aamu voi näyttäytyä jo aivan erilaisena. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pimennysten kohdat tulevat hehkumaan vielä pitkään tämän jälkeenkin ja tulevat transiitit aktivoivat pimennyksen kohdan (asteen) ja näiden päivien asiat ja teemat voivat nousta esiin vielä myöhemmin uudelleen ja uudelleen.

Oikein Antoisaa Täydenkuun ja Kuunpimennyksen Aikaa Kaikille!!


( Päivitetty: 11.02.2017 00:07 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|
 Venus Oinaaseen, Oinas Pisteet kartalla ja ingressit
03.02.2017 16:51 | Emelia

Venuksen Oinas Ingressi ja Oinas Pisteet kartalla

Tänään alkuillasta, kello 17.51 meidän aikaamme, Venus tekee ensimmäisen kahdesta tämän vuotisesta ingressistään Oinaaseen. Ingressit, eli sisäänmenot, tapahtuvat taivaankappaleen vaihtaessa merkkiä.

Tänä vuonna 2017 Venus viihtyy Oinaassa pitkään, koska se peruuttaa maaliskuun toiselta viikolta ja Oinaan 13 asteesta aina Kalojen 26 asteeseen ja huhtikuun kolmannelle viikolle asti. Näin ollen Venus tulee ylittämään Oinas Pisteen tänä keväänä peräti kolme kertaa. Toinen ylitys tulee huhtikuun 3. päivä, ennen paluuta Kaloihin, ja kolmas (jälleen Oinas ingressi) 28.4.2017.

Oinaan ensimmäinen aste, Oinas Piste, on ollut viime aikoina jälleen huomion kohteena sillä ylittihän myös Mars tuon kohdan 28.1.2017 ja siirtyi näin hallitsemaansa merkkiin.

Mutta mitkä ovat Oinas Pisteet ja miksi ne ovat merkityksellisiä kohtia kartalla?

Oinas Piste, Aries Point, on Oinaan merkin 0 astetta. Oinas Piste, yhdessä kaikkien johtavien merkkien ensimmäisen 0 asteen kanssa, on yksi astrologisista kulmakivistä, joiden pohjalle koko länsimainen astrologia perustuu.

Minusta tuntuu, että puhun tästä vähän väliä ja uudestaan, ja silti tämä on astrologiassa vähiten ymmärretty tai muistettu asia.

Astrologinen kiertokulku perustuu vahvasti Auringon kiertoon tai oikeammin Maan kiertoon Auringon ympäri.

Kevät alkaa Oinas ingressistä, kun Aurinko ylittää ekvaattorin, siirtyy Oinaaseen ja on kevätpäiväntasaus. Tämä tapahtuu 20.3. ja aloittaa astrologisen uuden vuotuisen kierroksen Auringon siirryttyä ekvaattorin pohjoiselle puolelle ja päivät pitenevät meillä.

 

Kuvan lähde wikipedia

Tähän Oinas Pisteeseen, eli Oinas ingressiin perustuu 1. huoneen kärki ja Askendentti. Kartan alkupiste.

Kevätpäiväntasauksesta ja Oinas ingressistä kuljetaan kohti kesää, valon määrä lisääntyy ja keskikesällä, juhannuksen aikaan, on kesäpäivänseisaus eli Rapu ingressi. Aurinko ylittää Kravunkääntöpiirin tuolloin ja yö on lyhimmillään. Tuon hetken jälkeen päivät alkavat jälleen lyhentyä, valonmäärä vähentyä ja illat pidentyä, kunnes on edessä syksyllä Vaaka ingressi eli syyspäiväntasaus, jolloin Aurinko ylittää taas päiväntasaajan/ ekvaattorin ja valonmäärä vähentyy jälleen, kunnes on edessä Kauris ingressitalvipäivänseisaus, joulun aikaan, jolloin Aurinko ylittää jälleen Kauriinkääntöpiirin ja valonmäärä pohjoisella puolella alkaa pikkuhiljaa lisääntyä.

Nämä neljä kulminaatiopistettä edustavat siis Oinas Pisteitä, johtavien merkkien 0 asteita. Johtavia ja aloitteellisia merkkejä ovat Oinaan lisäksi Rapu, Vaaka ja Kauris. Ja nämä merkit edustavat kartalla neljää keskeistä ja energistä aluetta, eli kulmahuoneita ja samalla myös Akseleita.

Voimakkain aste kartalla on 0 astetta Oinasta, joten jokainen tuon asteen ylitys vaikuttaa yleisellä tasolla samaan tapaan kuin taivaankappaleen osuminen Askendentille. Jokainen johtavien merkkien 0 asteen ylitys aktivoi myös kaikki muut alkuasteet, mutta erityisesti Oinas Pisteet (Oinas, Rapu, Vaaka, Kauris 0 asteet).

Kaikkia johtavien merkkien 0 asteita kutsutaan siis Oinas Pisteiksi, vaikka varsinaisesti juuri Oinaan 0 astetta on kaikkein hehkuvin ja energisin aste kartalla. Ja esim. Draconisten, Lohikäärmekarttojen pohjana on Solmujen sijoittuminen Oinas Pisteille, Yläsolmu Oinaan 0 asteelle/ Alasolmu Vaa’an 0 asteelle.

Jos omalla kartalla on taivaankappaleita johtavien merkkien 0 asteella, se todennäköisesti myös näkyy. Mm. astrologi Noel Tyl’illä on Askendentti Ravun 0 asteessa, kirjailija/ filologi J.R.R. Tolkienilla oli Merkurius Kauriin 0 asteella ja ex-jääkiekkoilija Wayne Gretzky’llä on Mars Oinaan 0 asteella.

Vaikkei omalla kartalla olisi mitään tekijöitä Oinaassa tai edes minkään merkin 0 asteella, tuntuvat näiden em. merkkien 0 asteiden transiittiylitykset yleisellä (mundaanilla) tasolla, kuin myös omalla kartalla.

Samaan tapaan kuin esimerkiksi paluiden hetket ovat aina uuden ja uudenlaisen periodin alkuja, ovat Oinaan ingressit lähtötilanteita ja uusia (kierroksen / periodin) alkuja ja niissä on jollain tavalla räjähtävää energiaa.

Viikko sitten Mars päätti pari vuotta kestäneen kierroksensa ja saapui omaan merkkiinsä Oinaaseen ja aloitti uuden kierroksensa. Edellisen kerran Mars oli Oinaan 0 asteella helmikuun 20. päivä 2015 ja omaa aktiivisuutta voikin arvioida tarkastelemalla millainen Marsin kierros näiden edellisten 2 vuoden aikana on ollut. Seuraava Marsin ingressi Oinaaseen tapahtuu aivan 2019 alussa.

Allekirjoittaneelle ainakin viimeiset kaksi vuotta ovat olleet jotenkin pysähtyneisyyden aikaa, joten Marsin pyyhällys Oinaaseen oli kuin olisi ovi avattu ja uudet tuulet puhaltaneet sisään. Ideoita ja suunnitelmia on tällä viikolla jo tullut aiempaa paljon enemmän – asioita tapahtuu taas.

Vaikka Mars kulkeekin jonkin verran Venuksen edellä, voidaan niiden katsoa olevan yhtymässä. Tämä parivaljakko kulkeekin peräkanaa n. 10 asteen etäisyydellä toisistaan aina helmikuun lopulle, kunne Venus alkaa hidastella ja kääntyy peruuttamaan 5.3.2017 ja Mars painelee Härkään 10/11.3.2017

Venus ei ole Oinaassa välttämättä ihan oma itsensä, vaan kiihkeämpi ja jahtaavampi, metsästävä Diana. Ihmissuhteissa Venus on Oinaassa aloitteellinen ja joskus jopa aggressiivinenkin. Ja peruuttaessa Venuksen luonne muuttuu ja siitä tulee salavihkaisempi ja sisäänpäin kääntyneempi.

Kannattaa huomioida myös toisen feminiinisen taivaankappaleen sijoittuminen Venuksen ingressikartalla, eli Juno Kauriin 0 asteella, sekin siis myös Oinas Pisteellä (0 Kaurista 07’) ja neliössä Venukseen ja Marsiin. Kauriissa Juno etsii vakaalla pohjalla olevaa suhdetta ja vakaata kumppania, ehkä vanhempaa tai arvovaltaisempaa henkilöä.

Jos transiitteja haluaa katsella oman kartan tekijöiden näkökulmasta, kannattaa tutkia mitä löytyy omalta kartalta asteista 24-06 eli merkkien lopuista ja aluista. Tähän haarukkaan mahtuu melko paljon monenlaisia muuttuvia tekijöitä, kuten tr. Saturnus Jousimiehessä, Merkurius Kauriissa, Ceres Oinaassa, em. Venus ja Mars Oinaassa, sekä Solmut Neitsyessä ja Kaloissa.


Helmikuussa on edessä myös vuoden 2017 ensimmäiset pimennykset. Ensin KuunPimennys 11.2 ja AuringonPimennys 26.2. 2017 – katsotaan, josko näistä saisin vielä jossain vaiheessa kirjoitettuakin.

Tämä kevät on siitä mielenkiintoista aikaa, että Solmut (True Node) rullailevat edestakaisin Neitsyen ja Kalojen alussa, ja maaliskuun lopulla tulee Yläsolmu lopulta allekirjoittaneen Aurinko-Alasolmu yhtymälle, eli edessä on Solmujen puolitus. Tämä transiitti on antanut jo pidemmän aikaa itsestään merkkejä, mutta mitään konkreettista tai selkeää viestiä ei vielä ole ainakaan ilmaantunut. Katsotaan…

Viime lauantaina kävin pitkästä aikaa luennoimassa Helsingissä, Suomen Astrologisen Seuran (ry.) luennolla ja kylläpä se oli jälleen mukavaa!! Kiitän vielä tätäkin kautta kaikkia mukana olleita antoisasta keskustelusta. Marsin Oinas ingressi sekä Pluton ja Merkuriuksen yhtymä sai allekirjoittaneen jälleen puhumaan melkoisella paatoksellakin. (Noiden kahden yhtymä, kun löytyy omaltakin kartalta)

Tein lisäksi tällä viikolla periaatteellisen päätöksen aloittaa vihdoin kirjoittamaan kirjaa Auringon Paluista, suomeksi. Kirjailijan ammatti oli minulla lapsuudessa ja nuoruudessa haaveena, jota en ole kirjoittamisen opiskeluistani huolimatta koskaan toteuttanut. Nyt tällä hetkellä tuntuu, että Auringon Paluista saattaisi löytyä omasta takaa jo sen verran materiaalia, että jonkinlaisen kirjan saisin kirjoitettua. Omin sanoin ja oman näköisen. Aikaa tälle projektille ja itselleni olen antanut puolitoista vuotta, joten aivan heti ei ole opusta tulossa. Kirjoittaminen voi kestää tai venähtää, ja julkaisun ajankohta ja tapa on täysin auki.

Solmujen kierros Neitsyessä ja Kaloissa saa päätöksensä toukokuussa, ja ne siirtyvät Leijona/Vesimies akselille.

Auringon Pilkkujen keskusteluryhmässä jatkamme ensi maanantaina 6.2.2017 omien syntymäkarttojen tekijöiden tutkimista. Tervetuloa mukaan myös kaikki uudet!! Paikka on Muuramen Nuorisoseurantalo, Mikkolantie 6, 40950 Muurame – kello 18.00-21.00. Osallistumismaksu 5€/ kerta.


Oikein antoisaa helmikuun alkua kaikille!!!


( Päivitetty: 03.02.2017 17:23 )

 - Emelia | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
|©2017 Astropohdintoja -blogi | Emelian Auringon Paluut - suntuubi.com